Feng shui 2023 – smernice za mirno in uspešno leto

Kategorija:

Z upoštevanjem nekaterih enostavnih smernic, ki izhajajo iz starodavne kitajske veščine, imenovane feng shui, 2023 zagotovo ne bo običajno leto, ampak leto velikih preobratov, povezanih z nepričakovanimi uspehi na poslovnem, študijskem in finančnem področju, predvsem pa leto notranjih preobratov, ki bodo poskrbeli za doseganje osebnega zadovoljstva, miru in novo vzpostavitev ravnotežja. Za vas smo zbrali nekaj najpomembnejših smernic »feng shui 2023«.

Feng shui 2023: opremljanje bivalnih prostorov

Za začetek si poglejmo, kakšna so »feng shui 2023« priporočila glede urejanja bivalnih prostorov, saj je prav urejanje notranjih in zunanjih prostorov neločljivo prepleteno s tehniko feng shui. 2023 je v skladu s kitajskim koledarjem leto v znamenju opice, natančneje leto ognjene opice, kar močno vpliva tudi na »feng shui 2023« priporočila, povezana z opremljanjem bivalnih prostorov.

V skladu s smernicami »feng shui 2023« naj bi bil v letošnjem letu jugovzhodni del stanovanj še posebej energetsko močan, zato naj bi, če želimo upoštevati »feng shui 2023« napotke, v ta del svojih stanovanj postavljali predvsem ognjene elemente oziroma elemente ognjenih barv, kot so rdeča, oranžna in svetlo rumena.

Pozorni pa bodite tudi na to, da v vzhodni del bivalnih prostorov ne postavljate zemeljskih elementov, saj lahko negativno vplivajo na zelo močno ognjeno energijo v tem delu stanovanj. Po drugi stran pa smernice »feng shui 2023« priporočajo, da vzhodni del stanovanj napolnite s svežim cvetjem, svečami in pozitivnimi podobami.

Feng shui 2023: vzpostavljanje notranjega ravnovesja

Smernice »feng shui 2023« pa se ne nanašajo zgolj na opremljanje bivalnih prostorov, ampak je veliko pozornosti namenjene tudi skrbi za telesno blagostanje. Naše telo je namreč nekakšen bivalni prostor duše, zato si zasluži ustrezno skrb.

Glavni poudarki »feng shui 2023« priporočil, povezanih s telesom, so tako naslednji: namenjajte še posebno pozornost izpopolnjevanju dihalnih tehnik oziroma umirjenemu dihanju ter se seznanite z zdravilnimi učinki aromaterapije.

Poznavanje blagodejnih učinkov aromaterapije na človekovo počutje in zdravje vam lahko močno koristi tudi pri opremljanju kopalnice v skladu s pristopom »feng shui 2023«.

Feng shui 2023: izbira poročnega datuma

Tehnika feng shui poskuša čim bolj celostno zajeti različne vidike človekovega bivanja. Za vse tiste pare, ki v letošnjem letu načrtujete poroko, bo tako zagotovo zanimivo tudi to, kaj pravijo smernice »feng shui 2023« glede najustreznejših datumov za poroko.

Pri izbiranju datuma je pomembno predvsem upoštevanje kitajskega horoskopa, in sicer znamenj obeh partnerjev; tako denimo 28. maj nikakor ni dobra izbira, če je kdo od vaju zmaj.