Migrena: naravne rešitve za glavobol in slabost

Kategorija:

Migrena, katere najbolj izrazita simptoma sta glavobol in slabost, je izredno neprijetna nadloga, ki lahko močno zmanjša kvaliteto življenja; migrena namreč ne vpliva zgolj na telo, ampak je lahko izjemno obremenjujoča tudi v psihičnem smislu. Vendar pa na srečo obstaja kar nekaj načinov, kako se lahko sami in na povsem naraven način soočite s temi težavami in drastično zmanjšate pogostost in intenziteto nadlog, kot sta glavobol in slabost. Migrena tako nikakor ni nekaj, s čimer se morate enostavno sprijazniti.

Migrena lažje obvladljiva s pomočjo vitamina B2

Raziskave so pokazale, da je dnevno jemanje vitamina B2 izjemno koristno za paciente, ki jih muči migrena. Pri tistih pacientih, ki so dnevno zaužili 400 mg vitamina B2, je bilo po 3 mesecih jemanja mogoče opaziti, da sta se glavobol in slabost pojavljala občutno redkeje kot pri tistih pacientih, ki niso uživali omenjenega prehranskega dopolnila.

Repuh – zelišče, ki lajša glavobol in slabost

Migrena lahko postane precej bolj obvladljiva tudi s pomočjo zelišč, med katerimi še posebej izstopa repuh. Ta naj bi spodbujal delovanje krvnega obtoka v možganih, posledično pa lajšal glavobol in slabost. Paziti morate le, da z repuhom ne pretiravate, saj obstaja v tem primeru nevarnost za poškodbo jeter.

Ne pozabite na redno sproščanje

Migrena pa ni zgolj vaša sovražnica, čeprav je to verjetno težko verjeti, ampak lahko njena nepogrešljiva spremljevalca, glavobol in slabost, jemljete tudi kot opozorilo, da bi bilo morda smiselno uvesti določene spremembe.

Zelo pomembno je, da si dnevno vzamete čas, ki je namenjen zgolj vam in vaši popolni fizični in psihični sprostitvi. Sprostitvene tehnike, predvsem joga, so namreč še posebej koristne za tiste, ki vas pogosto mučita glavobol in slabost, migrena pa vas bo gotovo mučila precej manj pogosto tudi, če si boste čim bolj redno privoščili sproščujočo masažo.

Migrena pogosto povezana z dehidracijo

Glavobol in slabost, ki se lahko stopnjujeta do migrenskega napada, sta nemalokrat posledica dehidracije, zato poskrbite, da boste dnevno popili dovolj tekočine, po možnosti vode. Če vas pogosto muči migrena, se izogibajte tudi kavi oziroma vsem oblikam kofeina, saj je ta znan kot pogost krivec za dehidracijo ter glavobol in slabost.

Pomaga lahko tudi alternativna medicina

Migrena, oziroma konkretneje glavobol in slabost, si vsekakor zasluži celosten pristop, če želite težavo karseda omiliti. Poleg uradne medicine je tako smiselno preučiti tudi možnosti, ki vam jih ponuja alternativni pristop. Še posebej akupunktura je znana po tem, da učinkovito odpravlja glavobol in slabost.