POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.zelenojezakon.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Lastnik in upravitelj spletne trgovine www.zelenojezakon.si je podjetje WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p.

Opredelitev pojmov:

ponudnik je spletna trgovina www.zelenojezakon.si ;

uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem (uporabnik v spletni trgovini);

spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku;

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

PODATKI UPRAVLJALCA

WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p.

PRIJAVA

Z namenom hitrega in enostavnega nakupa, registracija v spletni trgovini www.zelenojezakon.si ni potrebna. Vse potrebne podatke za dostavo in plačilo boste izpolnili ob oddaji naročila.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja);
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene;
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe.

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in se odloči o načinu plačila po povzetju plačilom po predračunu na TRR – transakcijski račun, plačilo s paypal ali kreditno kartico, s klikom na ikono ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo. Spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki pa bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

NAKUP ZA POTROŠNIKE IZVEN OZEMLJA SLOVENIJE

Podjetje WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p. zagotavlja nakup blaga tudi potrošnikom izven Slovenije in sicer v vse države sveta razen Velike Britanije, na enak način kot za potrošnike v Sloveniji. Plačilo z gotovino ob prevzemu paketa je možno za območje Slovenije in Hrvaške, v ostalih državah podjetje WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p. tega ne omogoča. Za nakupe izven Slovenije se zaračunava poštnina v skladu z veljavnimi ceniki ponudnikov paketnih storitev DPD in Pošte Slovenije.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. List RS, št. 98/2004, 126/07) v 1. odstavku 43. člena, ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14-dneh od prejetja blaga, da odstopa od pogodbe ne, da bi navedel razlog za odstop, in sicer na kontaktno e-pošto: info@weblux.si blago pa vrniti v nadaljnjih 30-dneh po sporočilu o odstopu od nakupa. Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja tukaj >

V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Če uporabnik vrača izdelek brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo da je bil uporabljen dlje in pogosteje kot bi bilo potrebno, da se s preizkusom ugotovi vse njegove lastnosti, si pridržujemo pravico, da zaračunamo odškodnino, ki jo ocenimo z zapisnikom ob vračilu izdelka. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vrnemo na vaš transakcijski račun najkasneje v roku 10 delovnih dni po prejetju vrnjenih nepoškodovanih izdelkov na naš naslov. V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

STVARNE NAPAKE

Podjetje WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p. v skladu  s 37. členom  Zakona o varstvu potrošnikov odgovarja za morebitne stvarne napake za vse artikle objavljene na spletni strani www.zelenojezakon.si.

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

V primeru ugotovljene stvarne napake vam bomo vrnili strošek poštnine.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), nas je treba takoj obvestiti o poškodbi, priporočamo pa, da na licu mesta poškodbo sporočite tudi kurirju, ki v nekaterih primerih lahko sestavi reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih napak nas je prejemnik dolžan obvestiti pisno ali preko e-pošte.

Po zakonu o varstvu potrošnikov (člen 25.c) preide nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga s podjetja na potrošnika, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje potrošnik.

Če je potrošnik naročil prevoz pri prevozniku, ki ga ni ponudilo podjetje, preide nevarnost za uničenje ali poškodovanje blaga ne glede na prejšnji odstavek na potrošnika ob dostavi blaga prevozniku brez poseganja v pravico potrošnika do izbire prevoznika

PLAČILO

V spletni trgovini ponudnik omogoča plačilo po predračunu na TRR, paypal in kreditne kartice.

Naziv banke: DELAVSKA HRANILNICA d.d.
TRR: 6100 0001 7254 416
BIC: HDELSI22
IBAN: SI56 6100 0001 7254 416

Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.

Če se odločite za izbiro plačila po predračunu, vam bomo na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času poslali predračun. Dokazilo o plačilu po predračunu nam pošljite na info@weblux.s saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

Smo zavezanec za DDV.

DOBAVNI ROK

Plačilo po predračunu:

po prejemu plačila na naš TRR, bodo pošiljke oddane še isti dan oziroma v največ 3 delovnih dneh.

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-7 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

DOSTAVA

Dostavo opravi dostavna služba na navedeni naslov v Sloveniji, lahko pa tudi ponudnik odvisno od količine prodanih izdelkov. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

Lastni prevzem blaga ni mogoč. Svoja vprašanja nam pošljite na info@weblux.s in z veseljem vam bomo odgovorili. Cena dostave je odvisna glede na težo. Za vsa naročila nad 80,00 € je poštnina BREZPLAČNA!

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za infomiranje o ponudbi in novostih, itd. Podatke strank ponudnik hrani trajno in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oziroma v računalniški sistem ponudnik ne nosi odgovornosti na nastale posledice.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani podjetja ter v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na info@weblux.s ali po klasični pošti na naslov Weblux, Smrečje 2, 1360 Vrhnika.

Vrnjen izdelek pošljete z dostavno službo na lastne stroške na naslov: Weblux, Smrečje 2, 1360 Vrhnika. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega z naročnikom nismo izrecno dogovorili!

ARHIVIRANJE POGODB

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p.

KONTAKT
Naziv podjetja: WEBLUX, spletno oglaševanje, Klavdija Špolar s.p.
Naslov podjetja: Smrečje 2, 1360 Vrhnika
Davčna številka: SI 74685597
Telefon: +386 70 185 029
E-naslov: info@weblux.si
Pomoč in informacije/delovni čas: Vsak delovni dan on 8:00 – 16:00